Bruiloften & Partijen

Ja, ik wil!

Herberg de Blankehoeve, gelegen in de prachtige omgeving van het Noordlaarder en Appelberger Bos, is een officiële trouwlocatie waar u de mooiste dag van uw leven kunt beleven. Op een absolute zichtlocatie kunt u elkaar het jawoord gevend en aansluitend feesten in onze verschillende sfeervolle ruimtes of op het zonnige besloten binnenterras.

Wilt u een traditioneel feest of geeft u er liever een eigen draai aan? Bij de Blankehoeve is nagenoeg alles mogelijk. Van een goed verzorgd tuinfeest met partytenten en een smakelijk BBQ buffet op houtskool bereid en ijskoude cocktails tot een dancefeest met DJ’s, live muziek of lekker genieten van onze verschillende buffetten. Het is eigenlijk te veel om op te noemen.

Maar alleen een receptie met het uitbrengen van een toast met champagne of prosecco en een keur aan smakelijke hapjes bestaat ook tot de mogelijkheden. Het is tenslotte uw feest!

Omdat wij van mening zijn dat een huwelijksfeest maatwerk is maken wij graag met u een afspraak om uw wensen te bespreken. Hierbij houden we rekening met uw budget, wensen en voorkeuren.

Tot uw beschikking staan het restaurant, de serre, de tolkamer, de gelagkamer en de Blankeweer-kamer. Deze ruimten bieden in totaal plaats aan 100 gasten voor het diner en ca. 200 gasten voor een receptie.

Bij mooi weer beschikken wij tevens over een tweetal terrassen met overdekte barbecue en buitenbar die plaats bieden aan 150 personen.

Een geluidinstallatie is aanwezig met microfoon, Wifi (ook buiten), eventueel een kinderkamer waar de kleintjes kunnen rusten.

De leukste weetjes en feitjes over trouwen

Als het regent op een bruiloft zou dit betekenen dat je een vruchtbaar huwelijk tegemoet gaat. Een ideaal weetje om een positieve twist geven aan het onstuimige Hollandse weer.

Traditioneel is het de bruidegom die als laatste speech. Zodoende heeft hij ook een keer het laatste woord ;)!

Bruidsmeisjes hadden oorspronkelijk de taak om kwade geesten van de bruid te weren. Daarom werd het een traditie om een jurk te dragen die op die van de bruid lijkt. Zo raken de kwade geesten in war en konden ze de bruid niet vervloeken.

De trouwring gaat om je ringvinger omdat daar een ader (Vena Amoris) loopt naar je hart.

Mei, juni en september zijn de populairste trouwmaanden.

Als bruid en bruidegom allebei een zilveren muntje in hun linkerschoen dragen, zou dat voor een gelukkig huwelijk zorgen. Niet geschoten is altijd mis!